agenda

Hommage aan Astrid H. Roemer

Was getekend

22 mei 2015

http://www.cimakefoundation.eu/astridroemer/

Stichting Cimaké Foundation organiseert op vrijdagavond 22 mei Was getekend, een literaire en culturele avond rondom en met de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer in het Compagnietheater te Amsterdam.

Arjan Peters, literair redacteur van de Volkskrant, gaat met Astrid H. Roemer in gesprek over haar schrijversleven, haar oeuvre en vooral over haar nieuwste werk.

Roemers gedichten uit de bundel NoordZeeBlues zijn speciaal voor deze avond op muziek gezet door Izaline Calister, Pablo Nahar Sanne Landvreugd en Sabrina Starke. Daarnaast zijn er optredens van Karin Amatmoekrim, Izaline Calister, Roël Calister en Gloria Wekker.

Deze avond is een onderdeel van het project Hommage aan Astrid H. Roemer, in juni volgt de expositie Roemers drieling, met nieuw werk van o.a. Marlene Dumas, in het CBK-Amsterdam Oost en in december gaat een documentaire in premiere. Dit project vormt de derde aflevering in een drieluik over Caraïbisch-Nederlandse schrijvers die literair en politiek van betekenis zijn voor hun land van herkomst en hun land van aankomst, Nederland. De vorige projecten waren gewijd aan Edgar Cairo en Frank Martinus Arion.

Deze manifestatie kwam tot stand met een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds.