Programma's

An elephant came by

24 Nederlandse illustratoren

Het Nederlands Letterenfonds heeft een tentoonstelling van illustraties uit prentenboeken samengesteld. Het doel van deze tentoonstelling is mondiaal aandacht te vragen voor de kwaliteit en diversiteit van Nederlandse illustraties, vormgeving en (prenten)boeken.

Er is een selectie gemaakt van ruim 100 illustraties uit prentenboeken van 24 kinderboekillustratoren: Dick Bruna, Charlotte Dematons, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Margriet Heymans, Wim Hofman, Philip Hopman, Yvonne Jagtenberg, Ceseli Josephus Jitta, Jan Jutte, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter van Reek, Daan Remmerts de Vries, Ingrid & Dieter Schubert, Thé Tjong-Khing, Marit Törnqvist, Max Velthuijs, Fiep Westendorp, Sylvia Weve, Fleur van der Weel.

Dieter en Ingrid Schubert

Ted van Lieshout heeft de teksten van de bijbehorende catalogus geschreven: interviews met de illustratoren, een ‘state of the art essay’ over Nederlandse kinderboekillustraties en een verhaal over een ‘Olifant die door de tentoonstelling loopt’.
Philip Stroomberg gaf vorm aan de catalogus. De catalogus is Engelstalig, telt 120 pagina’s, fullcolour, formaat: 33,5 x 24 cm.

Annemarie van Haeringen

Delano van Diest and Philip Stroomberg maakten een videopresentatie An Elephant Came By, te zien hier en op Vimeo.

Agnes Vogt

Contact

Agnes Vogt

Afdelingshoofd

a.vogt@letterenfonds.nl